Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیر مخابرات منطقه آذربایجان شرقی از پوشش اینترنتی بیش از ۹۰ درصد جمعیت استان خبر داد.

یوسف شکوری به مناسبت ۲۷ اردیبهشت، روز جهانی مخابرات و جامعه اطلاعاتی در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: مخابرات منطقه آذربایجان شرقی در راستای تسهیل امورات در دوران شیوع کرونا، فعالیت‌های خود را تشدید کرده و با فراهم ساختن زیرساخت‌های لازم، انتقال دیتاها در نقاط مختلف استان را سرعت بخشیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، وی افزود: در طول یک سال گذشته، ظرفیت شبکه‌های داده و انتقال داده در سطح استان بیش از دو برابر شده و شبکه فیبر نوری تلفن همراه به خصوص اینترنت نسل سوم و چهارم در این مدت توسعه یافته است و این روند همچنان ادامه دارد.

وی از افتتاح ۲۲۳ پروژه در توسعه شبکه مخابراتی استان در طول سالجاری خبر داد و گفت: طرح‌هایی که عمدتا در حوزه سرویس‌های خدمات بوده و به خصوص مراکز دیتا، سایت‌های ETS شبکه همراه اول، توسعه تجهیزات مراکز تلفن و ... را شامل می‌شود، با سرمایه گذاری بالغ بر ۴۴ میلیارد تومان در آستانه افتتاح قرار دارد.

شکوری با تاکید بر ضرورت دسترسی مردم به اینترنت در راستای اجرای فعالیت‌های مختلف در شرایط کرونایی، گفت: در سال گذشته به میزان ۱۳۰ هزار سرویس اینترنت پرسرعت در سطح استان به مشتریان جدید واگذار شده است؛ هم‌چنین با توجه به افزایش نیاز بخش اقتصادی و تجاری به سرعت بالای اینترنت، شبکه فیبر نوری به منازل و بنگاه‌ها انتقال داده شده‌اند.

وی با بیان این‌که بیش از ۳۵۰۰ بنگاه تجاری، اقتصادی، اداری و واحدهای مسکونی به شبکه اینترنت فیبر نوری متصل شده‌اند، اظهار کرد: اکنون بیش از ۸۰۰۰ واحد تجاری، اداری و ... از این طریق ارتباط می‌گیرند. این سرویس، سرعت بالای اینترنت را پشتیبانی می‌کند و با سرعتی ما بین ۵۰ مگابیت تا ۱۰۰۰ مگابیت بر ثانیه کار می‌کند و مدیا را تحویل مشتری می‌دهد که کمک بزرگ به بخش بنگاه‌ها و به خصوص بنگاه‌های حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات استان محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: مدیای فیبر نوری یا شبکه فیبر نوری، قابلیت انتقال دیتا با ظرفیت‌ها و سرعت‌های بسیار بالا را دارد و از این رو این شبکه از گذشته در سطح استان در حال توسعه بوده و با توسعه ۲۰۰ کیلومتری این شبکه در سال ۹۹، اکنون بیش از ۱۱ هزار و ۸۰ کیلومتر در سطح استان به این شبکه متصل هستند و نیاز شرکت‌های تامین کننده محتوا، ارتباطات بین شهری و مراکز مختلف را ساپورت می‌کند.

مدیر مخابرات منطقه آذربایجان شرقی با تاکید بر این‌که برنامه ریزی کردیم تا امسال توسعه این شبکه بیش از سال گذشته باشد، اظهار کرد: در طول سال گذشته، سرویس جدید VDSL را نیز در سطح استان توسعه دادیم که سرعت‌های بالاتر از ۴۰ مگابیت بر ثانیه را پشتیبانی می‌کند.

وی  با بیان این‌که خدمات رسانی به آبادی‌ها جزو تعهد مخابرات نیست، افزود: ۲۰۱۷ روستای بالای ۲۰ خانوار در استان وجود دارد در حالی که در ۲۳۸۵ روستا که شامل روستاها و آبادی‌ها می‌شوند به شبکه تلفن خانگی متصل هستند. 

وجود یک میلیون و ۵۳۰ هزار تلفن خانگی دایر در استان

وی افزود: بخش تلفن ثابت در سال ۹۹، وضعیت پرتحرکی داشت، به طوری که بیش از ۴۱ هزار شماره‌ جدید در سطح استان واگذار شده و اکنون تعداد تلفن‌های دایر در استان به یک میلیون و ۵۳۰ هزار رسیده است.

راه اندازی اینترنت نسل پنجم در تبریز 

وی با اشاره به وجود دکل و سایت ارتباطی در ۱۶۰۰ نقطه استان، گفت: بیش از ۴۴۵۰ تکنولوژی از ۲G، ۳G و ۴G در این سایت‌ها فعال هستند که نزدیک به ۴۰۰ تکنولوژی تنها در سال گذشته به این سایت‌ها افزوده شده‌اند؛ به زودی سایت اینترنت نسل پنجم نیز در تبریز راه اندازی خواهد شد.

شکوری با تاکید بر این‌که برنامه داریم تا در تمامی روستاهای بزرگ و شهرها، مردم به سرعت بالای اینترنت دسترسی داشته باشند، افزود: نزدیک به ۱۸۰۰ روستا با جمعیت متوسط و بالای استان تحت پوشش همراه اول هستند و در بیش از ۲۳۸۵ روستا نیز تلفن خانگی وجود دارد. بیش از ۸۱۷ روستا استان هم از اینترنت پرسرعتADSL  برخوردار هستند.

وی با اشاره به لزوم بروزرسانی تجهیزات مخابراتی، گفت: در تمامی شاخص‌های مخابراتی در سطح کشور، در جایگاه خود قرار داریم.

وی در خصوص گران بودن تعرفه‌های اینترنت خانگی و تلفن همراه، اظهار کرد: سرویس‌های اینترنت تلفن ثابت و همراه کشور در مقایسه با سایر کشورها، جزو ارزان ترین شبکه‌ها هستند. دلیل این‌که امروز حجم بسته‌های اینترنتی نسبت به دوره‌های گذشته زودتر تمام می‌شود، این است که  استفاده از محتواهای تصویر و فیلم به خصوص استفاده از اپلیکیشن‌های تماشای فیلم خانگی افزایش یافته، زیرا مصرف اینترنت این موارد چند برابر متن و پیام نوشتاری است. 

افزایش ۳۰ برابری تجهیزات مخابراتی در طول ۱۰ سال گذشته

مدیر مخابرات منطقه آذربایجان شرقی با بیان این‌که ماهیانه هر خط تلفن ثابت معادل ۶۵۰۰ تومان برای مخابرات درآمد داشته ولی هزینه نگه داری آن خط ماهانه ۱۷ هزار تومان است، گفت: افزایش نرخ دلار در سال‌های اخیر باعث شده تا تجهیزات مخابراتی در طی ۱۰ سال گذشته ۲۰ تا ۳۰ برابر افزایش یابد در حالی که تعرفه‌های مخابراتی در طول این مدت چندان تغییر نکرده است.

وی تاکید کرد: با انجام تست‌هایی در خصوص حجم مصرفی بسته‌های اینترنتی خانگی و همراه اول، مشخص شده که هیچ صحبتی مبنی بر کم فروشی اینترنت صحت ندارد.

وی در ادامه با اشاره به دلیل نامگذاری روز جهانی مخابرات، گفت: با توجه به این‌که بخش ارتباطات به عنوان یک شبکه کار می‌کند و داده‌ها بین شبکه‌ها و کشورهای مختلف دنیا ارتباط ایجاد می‌کنند، اتحادیه جهانی مخابرات ITU وظیفه نظارت و بیان چارچوب‌های مربوط به پروتکل‌های این حوزه را دارد.

شکوری با بیان این‌که شعار روز جهانی مخابرات امسال متناسب با بحث کرونا و با عنوان "سرعت بخشیدن به تحولات دیجیتال در زمان‌های بحران" نامگذاری شده است، گفت: با وجود اختلالاتی که بحث کووید ۱۹ در یکسری جوامع به وجود آمد، اما بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات که در گذشته نیز به عنوان موتور محرکه توسعه اقتصادی مطرح می‌شد، نقش خود را به خوبی ایفا کرده است.

وی افزود: اقتصادهای جهانی در این دوران تقریبا دچار مشکل و فروپاشی بودند اما استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات،‌ باعث افزایش تاب آوری اقتصادها شده که یک نمونه آن هم دورکاری کارمندان است.

وی با بیان این‌که در راستای عملی ساختن شعار سال، به دنبال سرعت بخشیدن به اقتصاد دیجیتال هستیم، گفت: با توسعه این بخش در بحران‌های آتی، حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات خواهد توانست مشکلات اقتصادی موجود را کاهش دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی ديجيتال مخابرات مخابرات منطقه آذربایجان شرقی فناوری اطلاعات جهانی مخابرات سطح استان اینترنت نسل فیبر نوری سال گذشته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۹۳۵۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)

 برند لباس Bodega اخیرا در جریان برگزاری هفتۀ طراحی میلان، از گوشی جدید خود به نام «تلفن خسته‌کننده» (Boring Phone) رونمایی کرد. این گوشی که اصطلاحا «صامت» نامیده شده، برای نسل زد و نسل هزاره (متولدین دهه‌های 80، 90 و 2000) طراحی شده تا جلوی اسکرول کردن بی‌هدف آن‌ها روی گوشی‌های هوشمند را بگیرد.

به گزارش فرادید، این گوشی با همکاری کمپانی فنلاندی HMD که سازنده‌ی گوشی‌های نوکیاست، تولید شده است. Boring Phone از تمام ویژگی‌های حواس‌پرت‌کن گوشی‌های هوشمند امروزی مثل اینترنت و شبکه‌های اجتماعی محروم است و تنها برای برقراری تماس و فرستادن پیامک کاربرد دارد.

طراحی این گوشی با الهام از گوشی‌های اوایل دهه‌ی 2000 میلادی، حس نوستالژی را القا می‌کند. بارزترین ویژگی آن نبود اینترنت و شبکه‌های اجتماعی است که باعث می‌شود جوانان به جای خیره شدن به گوشی، ارتباطات اجتماعی واقعی را تجربه کنند.

این گوشی تاشو، بدنه‌ی شفافی دارد که کاربران می‌توانند آن را با برچسب‌های هولوگرافیک تزئین کنند. همچنین یک صفحه‌ی نمایش سیاه و سفید بر روی آن وجود دارد که باز هم یادآور نسل‌های قبلی گوشی‌های همراه است.

باتری این گوشی با طراحی قدیمی‌اش، یک هفته در حالت استندبای دوام می‌آورد. همچنین این گوشی دارای یک دوربین 0.3 مگاپیکسلی، رادیو و بازی «مار» است.

یکی از بنیان‌گذاران برند Bodega می‌گوید: «گوشی‌های هوشمند می‌توانند بیش از اندازه سرگرم‌کننده باشند، پس ما می‌خواستیم یک گوشی خسته‌کننده طراحی کنیم.»

با محدود کردن امکانات این گوشی، تولید کنندگان امیدوارند که جوانان را به برقراری ارتباطات اجتماعی باکیفیت‌تر و بدون حواس‌پرتی ناشی از شبکه‌های اجتماعی تشویق کنند.

تحقیقات انجام شده در مورد استفاده از گوشی‌های هوشمند در بین نسل زد و هزاره در انگلستان و آمریکا، زمینه‌ساز شکل‌گیری این گوشی مفهومی شده است.

طبق گفته‌ی این برند، 90 درصد از شرکت‌کنندگان در این تحقیق اذعان کرده‌اند که در موقعیت‌های اجتماعی به طور مداوم در حال اسکرول کردن بی‌هدف هستند و به طور میانگین در طول یک مهمانی، هفت بار گوشی خود را چک می‌کنند.

اما تولیدکنندگان ادعا می‌کند که دیدگاه‌ها نسبت به استفاده از گوشی‌های هوشمند در حال تغییر است. تحقیقات آن‌ها نشان می‌دهد که 37 درصد از نسل زد و هزاره فکر می‌کنند در موقعیت‌های اجتماعی بیش از حد گوشی خود را چک می‌کنند و 32 درصد ترجیح می‌دهند در مهمانی‌ها بتوانند گوشی خود را خاموش کنند.

در حالی که HMD تنها 5000 عدد از این گوشی تولید کرده و هنوز امکان خرید آن‌ها وجود ندارد، قرار است در ماه ژوئن یک اپلیکیشن راه‌اندازی شود که با بی‌استفاده کردن برخی امکانات، گوشی‌های هوشمند را نیز «خسته‌کننده» کند و به افراد در جدا شدن از تکنولوژی کمک کند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • جدیدترین نسل موبایل رونمایی شد؛ بازگشت به «ماربازی» بدون اینترنت! (+عکس)
  • تصادف زنجیره‌ای در محور بستان آباد - تبریز
  • ۱۰ مصدوم بر اثر تصادف زنجیره‌ای در محور بستان آباد - تبریز
  • آغاز طرح ملی طوبی در تبریز
  • معرفی نفرات برتر مسابقات کشوری شطرنج در مراغه
  • برگزاری دوره آموزشی طرح ملی طوبی در تبریز
  • تصادف در محور اهر-تبریز ۹ نفر را روانه بیمارستان کرد
  • برگزاری آزمون اعطای مدرک تخصصی به حافظان قرآن کریم در تبریز
  • قهرمانی تیم درناباطری تبریز در مسابقات والیبال ساحلی مراغه
  • تعهد اپراتورها برای پوشش فیبر نوری تا ۱۴۰۴